Symposium: Over-lijden

Organisatie: Netwerk Palliatieve Zorg Limburg

Doelgroep

Verpleegkundigen, psychologen, artsen, leerkrachten, vrijwilligers, zorgkundigen, kinesisten, apothekers,... en alle andere geĆÆnteresseerden.

Inhoud

Het naderen van het levenseinde van een geliefde, familielid of patiënt kan heel wat teweegbrengen bij hemzelf, zijn omgeving én zijn hulpverleners.

Hoe zijn we geneigd hierop te reageren, wat verklaart dat gedrag en hoe kunnen we het dus begrijpen? Vaak hebben we geleerd om moeilijke ervaringen, zoals bijvoorbeeld "lijden", uit de weg te gaan. We ervaren dit als iets verstorend, waar we snel komaf mee willen maken. Ook in de palliatieve zorg merken we dit op.

Lijden wordt als heftig of confronterend ervaren waardoor we mogelijks voorbij gaan aan wat dit lijden inhoudt en willen we het zo snel mogelijk de kop indrukken. Hoe komt het toch dat we hier zo'n weerstand voor ervaren? We stellen ons in dit symposium de vraag hoe de patiënt zelf geneigd is te reageren op zijn eigen lijden.

Welke vragen of noden brengt dit bij de omgeving teweeg? Hoe kan je ook deze vragen begrijpen als hulpverlener? Hoe ga je er als hulpverlener mee om dat jouw opvatting verschilt van die van de patiënt en eventueel met die van collega's? Welke (innerlijke) conflicten kan dit veroorzaken naar de zorg toe?

Klik hier voor de flyer

Attestering

Aanwezigheidsattest, accreditering voor artsen wordt aangevraagd

Startdatum

16 mei 2019

Data

Donderdag 16 mei 2019 van 09u00 tot 15u45

Inschrijving

Online inschrijven

Locatie

UHasselt, aula H3, campus Diepenbeek gebouw D

Kostprijs

95 euro inclusief broodjesmaaltijd

Informatie

Kim Trippas kim.trippas@npzl.be 011 81 94 72

Terug naar overzicht

Inschrijven via de website is niet meer mogelijk. Neem telefonisch contact op voor meer info.