PALLI-TOPICS: pallia-wablief? (Genk)Tue. 13 February 2018

Als hulpverlener willen we graag dat mensen 'beter worden', dat ze genezen. We worden echter allemaal geconfronteerd met situaties waar genezing niet meer mogelijk is en de eindigheid van het leven om de hoek komt kijken. 

Dat wil niet zeggen dat we niets meer voor onze patiënt kunnen doen! Integendeel, we kunnen nog heel veel doen en betekenen. Hier komt palliatieve zorg in beeld. 

Maar wat is dat nu eigenlijk palliatieve zorg? Hoe is deze benadering ontstaan en wat kunnen we er concreet mee doen in de praktijk? Wanneer is iemand 'palliatief'? Waar moet je aandacht voor hebben? Ken jij de definitie van palliatieve zorg? 

Deze - en andere - vragen komen aan bod op deze editie van de palli-topics. Op interactieve wijze komt het basiskader van palliatieve zorg aan bod. 

Opgelet: deze palli-topics behandelt de BASISPRINCIPES van palliatieve zorg en is dus bedoeld voor hulpverleners in de thuiszorg die slechts beperkte vorming palliatieve zorg volgden in het verleden. Op volgende edities komen meer verdiepende thema's aan bod. 

Inschrijven voor Palli-Topics kan op onze pagina vorming

Terug naar overzicht