Het palliatief debat

Doelgroep

Iedereen die van ver of dichtbij betrokken is bij het thema 'palliatieve zorg'

Doelstellingen

Inzicht krijgen in hoe een naderend levenseinde eruit moet zien. Het verwachte resultaat daarvan is een gedragen visietekst met optimaliseringsacties, verbeterinitiatieven en beleidsaanbevelingen voor de palliatieve sector van morgen. 

Inhoud

Kom op Tegen Kanker neemt het initiatief om een breed maatschappelijk debat te organiseren over hoe we de zorg bij een naderend levenseinde willen vormgeven. Daarbij wordt niet alleen naar kankerpatiënten gekeken, maar is er oog voor iedereen die lijdt aan een levensverkortende aandoening. Deze (online) debatmomenten vormen een klein maar zeer belangrijk onderdeel van het breed maatschappelijk debat. 

We willen van zoveel mogelijk kanten inzichten krijgen over hoe een naderend levenseinde eruit moet zien. We mikken op de massale participatie van iedereen die van ver of dichtbij betrokken is bij het thema: experten, zorgvoorzieningen en zorgverstrekkers, patiënten, mantelzorgers en hun verenigingen, vrijwilligers en individuele burgers. Het verwachte resultaat is een gedragen visietekst over het 'gezicht' van de palliatieve sector van morgen, dat als basis kan dienen voor verschillende concrete optimaliseringsacties en verbeterinitiatieven vanuit de sector zelf enerzijds, anderzijds gerichte beleidsaanbevelingen ten behoeve van de verantwoordelijke overheden. 

Kom op Tegen Kanker engageert zich om de uitkomsten van dit debat bij alle betrokkenen te bepleiten en zal daarnaast mee zijn schouders zetten onder de realisatie van een nieuw beleidskader. Zodat iedereen die niet meer genezen kan, in ieder geval de best mogelijke zorg zal krijgen. 

Klik HIER voor de uitnodiging.

Startdatum

22 september 2020

Data

Dinsdag 22 september 2020
van 13u30 tot 15u

Inschrijving

Inschrijven kan via https://www.npzl.be/nl/vorming.
LET OP: max. 16 deelnemers!

Locatie

ONLINE

Kostprijs

GRATIS

Informatie

Meer info?
emily.vanhout@npzl.be
axana.walterus@npzl.be

Tel. 011 81 94 72

Samenwerking

I.s.m. Kom Op tegen Kanker

Terug naar overzicht

Inschrijven via de website is niet meer mogelijk. Neem telefonisch contact op voor meer info.