Communicatie tussen hulpverleners in palliatieve zorg: "Van gelijk naar geluk" - HEUSDEN-ZOLDER

Organisatie: Pallion vzw

Inschrijven

Doelgroep

hulpverleners in de palliatieve zorg, zoals: (huis)arts, zorg-en/of verpleegkundige, kinesist, psycholoog, geestelijk verzorger, vrijwilligers, deskundige of referente palliatieve zorg en andere disciplines

Inhoud

Palliatieve zorgvragers en hun omgeving krijgen te maken met klachten en problemen zowel op fysiek als op psycho-sociaal en spiritueel vlak. Palliatieve zorg is dan ook een teamgebeuren waarbij verschillende zorg-en hulpverleners, zoals een (huis)arts, zorg-en of verpleegkundige, kinesist, psycholoog, geestelijk verzorger, vrijwilligers, deskundige of referente palliatieve zorg en andere disciplines betrokken zijn.
Samenwerking is dé kern in de organisatie van palliatieve zorg en is nodig omdat de zorgvrager (en zijn omgeving) met zijn individuele waarden, wensen en behoeften, het uitgangspunt en middelpunt van de geboden zorg moet zijn.
Hét verbindende element in het gehele palliatieve zorgproces is dan ook communicatie.  Zowel de communicatie over bepaalde klachten en zorgen met de zorgvrager en zijn omgeving, als de communicatie over de afstemming tussen de hulpverleners onderling. Het is belangrijk dat we de zorg goed afstemmen op mekaar in het belang van de zorgvrager en zijn omgeving.

Bij dit laatste aspect willen we tijdens deze studiedag stilstaan met jou. Want hier loopt het nog vaak mis.  Onwetendheid, misverstanden en emoties liggen vaak aan de basis van de miscommunicatie tussen de hulp-en zorgverleners. Tijdens deze dag gaan we leren, oefenen en zelf ervaren waar het kan fout lopen en hoe we onze communicatie kunnen verbeteren om op die manier de kwaliteit van zorg voor de palliatieve zorgvrager en zijn omgeving te optimaliseren.

SPREKERS

  • Jan Stulens - Huisarts, Arts Palliatieve Zorg A.Z. Vesalius, Equipearts Pallion vzw
  • Kim Trippas - Psychologe en medewerker team expertise en kwaliteitszorg Pallion vzw
  • Liese Vijfeijken - Psychologe en medewerker team expertise en kwaliteitszorg Pallion vzw
  • Mart Knaepen - Psychologe en medewerker team expertise en kwaliteitszorg Pallion vzw
  • Henderickx Irène - Verpleegkundige en medewerker team expertise en kwaliteitszorg vzw

Voor flyer - klik hier

Attestering

Aanwezigheidsattest

Startdatum

19 september 2023

Data

di 19 september 2023 - 9:00-16:00

Inschrijving

Inschrijven via: https://www.npzl.be/nl/vorming

Locatie

De Pits
Meetingroom Mansell
Sterrenwacht 143 
3550 HEUSDEN-ZOLDER

Kostprijs

100,00€ - inclusief broodjesmaaltijd

Informatie

vorming@pallion.be