Ondeugende zorg: Humor in Gekkenwerk

Organisatie: Pallion vzw

Inschrijven

Doelgroep

hulpverleners in de palliatieve zorg, zoals: (huis)arts, zorg-en/of verpleegkundige, kinesist, psycholoog, geestelijk verzorger, vrijwilligers, deskundige of referente palliatieve zorg en andere disciplines

Inhoud

Linus Vanlaere komt met “Ondeugende zorg: Humor in Gekkenwerk” toelichten hoe humor onmisbaar is in zorgrelaties. Humor maakt het mogelijk om erkenning te geven aan mensen met wie je moeilijk empathie kan hebben of zelfs irritatie oproepen. Het maakt de soms tragische aspecten van de palliatieve hulpverlening leefbaar. Tegelijk helpt humor om een balans te vinden en te relativeren in plaats van cynisch te worden of net hyperactief, helpt ze om dicht bij kwetsbare mensen te zijn en te blijven.

Kortom: met humor houd je er de pit in, geef je adem aan je engagement voor mensen en aan je goesting om door te gaan. Ondeugende zorg is een ode aan die kracht, in het besef dat (palliatieve) zorg altijd onvolmaakt is.

SPREKER:

Linus Vanlaere is zorgethicus en auteur van verschillende boeken en publicaties in zijn vakdomein. Hij doceert en onderzoekt bij Vives University college en is vrijwillig wetenschappelijk medewerker aan KULeuven. Hij is mede-bezieler van het zorgethisch lab ‘sTimul’ en maakt deel uit van het collectief 'Transformatie in Zorg'.

Hij neemt je in deze voordracht mee op zoek naar nieuwe perspectieven in onze zorgrelaties. Humor blijkt hier ideaal een middel voor te zijn. Het biedt ruimte tussen de regels van de zorgorganisatie en bovenal schept het ruimte voor een menselijke, doorleefde en ondeugende zorg.

Startdatum

2 maart 2023

Data

do 2 maart 2023 - 19:30-21:30

Inschrijving

Inschrijven via: https://www.npzl.be/nl/vorming

Locatie

GC De Plak
Theaterzaal
Servaasplein 14, Marktplein
3590 Diepenbeek

Kostprijs

30,00€

Informatie

vorming@pallion.be