Opleiding Palliatieve Zorg voor Kinesitherapeuten

Organisatie: Pallion vzw

Inschrijven

Doelgroep

Kinesitherapeuten die zich willen bekwamen in palliatieve zorg en werkzaam zijn in de thuiszorg, het ziekenhuis, woonzorgcentrum, voorziening voor mensen met een beperking, psychisch verzorgingstehuis of ziekenhuis e.a....

Inhoud

Palliatieve zorg is multidisciplinaire zorg. Ook kinesitherapeuten leveren een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van leven van palliatieve patiëntenen hun familie. Denken we maar aan comfortzorg d.m.v. harmonische technieken, massage, relaxatie,haptonomie, reflexologie en positionering. Ook kennis en inzet van beschikbare hulpmiddelen,positionering, transferassistentie en belevingsgerichtl uisteren dragen bij aan het welbevinden van de patiënt en zijn omgeving. Toch is het vaak nog zoeken naar hoe deze expertise kan in gezet worden in palliatieve zorg.

In deze opleiding bieden we een brede kijk op palliatieve en levenseinde-zorg. Hoe identificeer je zo vroeg mogelijk een palliatieve patiënt? Hoe pas je je behandelbeleid hierop aan? Vanaf wanneer wordteen activerend revalidatiebeleid een zorgbeleid gericht op comfortzorg? Wat kan er gedaan worden aan pijn en lastige symptomen? Welke hulpmiddelen zijn beschikbaar? Hoe heb je aandacht voor de beleving, de krachtbronnen en het levensverhaal van mensen en hoe kan je daarin ondersteunend zijn? Hoe passen sommige medische beslissingen in een breder kader van levenseindezorg? Welke misverstanden bestaan daarover bij patiëntenen familie? Hoe neem jij, samen met de andere disciplines, je plaats in in palliatieve zorg?

Attestering

Accreditering is aangevraagd

Startdatum

2 februari 2023

Data

De opleiding omvat 5 lesdagen, telkens van 09u00 tot 16u30. 
  • donderdag 2/2/2023
  • dinsdag 14/2/2023
  • donderdag 2/3/2023
  • donderdag 16/3/2023
  • donderdag 30/3/2023 --> De laatste lesdag vindt plaats van 09u00 tot 12u30 !

Inschrijving

Online inschrijven via: www.npzl.be/nl/vorming

Maximum 24 deelnemers

Locatie

Provinciehuis
Lokaal: -1.17
Universiteitslaan 1
3500 HASSELT

Kostprijs

400.00€
inclusief syllabus, lunch, koffie/thee/water tijdens de pauzes

Informatie

Natascha Collas
natascha.collas@pallion.be
011 81 94 74