PALD TICKET: Knipperlichten voor de opstart van palliatieve zorg

Organisatie: Pallion i.s.m. het Expertisecentrum Dementie Contact en met de financiƫle ondersteuning van PALD (PAtrimonium Limburgs Diocesaan Bureel)

Inschrijven op wachtlijst

Doelgroep

Alle woonzorgcentra die: * hun hulpverleners willen opleiden in het herkennen van knipperlichten die er zijn om tijdig te starten met palliatieve zorg * hun bewoners en familieleden willen informeren over wonen en leven tot het einde in hun wzc

Inhoud

Het uitbouwen van kwalitatief hoogstaande vroegtijdigezorgplanning, palliatieve zorg en levenseindezorg is een kernopdracht voor uw woonzorgcentrum gezien veel bewoners die bij u verblijven er ook overlijden.

Palliatieve zorg kan pas starten als men tijdig opmerkt dat bewoners palliatief zijn. We horen van hulpverleners dat ze net dàt zo moeilijk vinden: het tijdig identificeren van palliatieve bewoners. Bewoners zijn vaak bij opname al zwaar zorgbehoevend en chronisch ziek, kampen met meerdere ziektebeelden en gaan geleidelijk aan achteruit waardoor dat kantelmoment naar palliatieve zorg zomoeilijk definieerbaar is.

Er zijn echter ‘knipperlichten’ die signalen geven in de richting van palliatieve zorg. Belangrijk is dat de hulpverlener deze knipperlichten tijdig opmerkt en denkt aan palliatieve zorg zodat men het zorgbeleid kan aanpassen.

We bieden een vorming voor het team aan van 2,5 uur over het herkennen en integreren van de knipperlichten in uw palliatief zorgbeleid. Medewerkers worden samen opgeleidwat een verbreding van de kennis, het draagvlak en de koppeling met de praktijk ten goede komt.

Bovendien bieden we ook de mogelijkheid om gezamenlijk een informatiemoment van 2 uur voor uw bewoners en familieleden te organiseren over wonen en leven in het woonzorgcentrum tot het einde. We bespreken wat aan bod kan komen zodat de inhoud afgestemd is op de vragen en noden van uw bewonersen mantelzorger(s).

Voor flyer klik hier

Attestering

Aanwezigheidsattest

Startdatum

1 januari 2023

Data

Zodra u inschrijft nemen wij contact op met u om een concrete datum in te plannen voor 2023.

Uw inschrijving houdt daarmee ook het engagement in dat u tot concrete planning overgaat van zowel het vormingsmoment voor hulpverleners als het informatiemoment voor bewoners en familieleden

Inschrijving

Inschrijven kan via: https://www.npzl.be/nl/vorming

VANAF 18/10 om 9u00 voor een PALD-ticket.

SNEL zijn is de boodschap, de tickets zijn beperkt

Wie vermelden bij inschrijving?
De persoon met wie contact genomen mag worden voor de inplanning van de vormingsdatum en het infomoment.

Locatie

Wij komen tot bij u in het woonzorgcentrum

Kostprijs

225,00€

Inclusief het vormingsmoment voor hulpverleners + het informatiemoment voor bewoners en hun familieleden.

Informatie

Irène Henderickx

irene.henderickx@paillion.be - 011 81 94 74

Samenwerking

Expertisecentrum voor Dementie Contact

financiële ondersteuning van PALD (PAtrimonium Limburgs Diocesaan Bureel)