Webinar(reeks) voor Artsen - Symptoomcontrole in palliatieve zorg - 3. Palliatieve Sedatie

Organisatie: Pallion vzw

Inschrijven

Doelgroep

Artsen en HAiO's

Inhoud

Pallion is een aanspreekpunt voor iedereen; van patiënt tot naaste omgeving, van zorgverlener of student tot vrijwilliger, die betrokken is bij een palliatieve of levenseindezorgsituatie in Limburg.

Als vertrouwde huisarts van de (palliatieve) patiënt bent u een belangrijke schakel in het waarborgen van zijn/haar comfort en levenskwaliteit. Met onze specifieke expertise staan wij ten alle tijde achter u met deskundig advies !

Een zorglandschap dat voortdurend in beweging is, bovenop een groeiende diversiteit aan doelgroepen en ethische vraagstukken vraagt om (nieuwe) kennis en vaardigheden.
Elke individuele zorgverlener of -organisatie die ondersteuning wenst, aanloopt tegen palliatieve vraagstukken of moeilijkheden ondervindt bij de implementatie van de palliatieve zorgcultuur, nodigen wij uit beroep te doen op Pallion.
Ons multidisciplinair team, bestaande uit o.a. verpleegkundigen, artsen en psychologen, heeft de kennis en kunde in huis om u hierin te versterken.

Sprekers

  • dr. Joke Bossers - equipearts Pallion & arts palliatieve eenheid Jessa ziekenhuis
  • dr. Jan Stulens - equipearts Pallion & arts palliatieve eenheid AZ Vesalius

Dr. Bossers en dr. Stulens, beiden arts met een expertise in palliatieve zorg, zetten in 3 webinars praktische aanbevelingen uiteen voor goede palliatieve zorg.
U kan zich verwachten aan een up-to-date en evidence-based overzicht van de behandeling van pijn en andere veelvoorkomende symptomen. Tijdens de webinars buigen we ons over thema’s die relevant zijn in de dagdagelijkse artsenpraktijk

Attestering

Aanwezigheidsattest en accreditering wordt aangevraagd

Startdatum

17 oktober 2023

Data

dinsdag 17 oktober 2023 - 20u30-21u30

Opbouw

  • Webinar / sessie 1 - 21.03.2023 Pijncontrole in de palliatieve fase
  • Webinar / sessie 2 - 23.05.2023 Spuitaandrijver en toepasselijke medicatie
  • Webinar / sessie 3 - 17.10.2023 Palliatieve sedatie

Deze online sessies reiken u een goede basiskennis aan die u in staat stelt het merendeel van uw palliatieve patiënten adequate symptoomcontrole te bieden.
Het volgen van de volledige reeks vormt een meerwaarde omdat de sessies inhoudelijk verbonden zijn. Maar u bent uiteraard ook welkom om een sessie afzonderlijk te volgen.

Inschrijving

Inschrijven via https://www.npzl.be/nl/vorming

Inschrijven per webinar / datum, maar het volgen van de volledige reeks vormt een meerwaarde omdat de sessies inhoudelijk verbonden zijn. U bent uiteraard ook welkom om een sessie afzonderlijk te volgen.

Locatie

Online: u ontvangt via mail tijdig de deelname link.

Kostprijs

  • Artsen: 35,00€ / sessie
  • HAiO's: 25,00€ / sessie

Informatie

vorming@pallion.be

011 81 94 7