Werken op de grens van leven en dood

Organisatie: Pallion vzw

Inschrijven

Doelgroep

Verpleegkundigen, psychologen, zorgkundigen, artsen en andere hulpverleners die vanuit levenservaring rond verlies, sterven en rouwen willen groeien tot een grotere beschikbaarheid in het omgaan met stervenden, rouwenden en families. De focus ligt op het raakvlak van het eigen groeiproces en het gebeuren in en rond het sterfbed.

Inhoud

Verbinding en nabijheid begeleiden tijdens het stervensproces.

Families gidsen tijdens de laatste reis van één van hun dierbaren is voor hulpverleners een grote uitdaging. Als hulpverlener mensen nabij zijn, betekent hen de kans geven om samen met dierbaren stil te staan bij wat hen bindt en scheidt van elkaar.

Praten met patiënten en hun families over het afscheid is moeilijk, omdat het raakt aan het ongrijpbare van leven en dood. Te vaak proberen we deze pijnlijke momenten van onmacht of angst uit de weg te gaan. Zo ontnemen we onszelf de kans om dieper te leven. Durven stilstaan bij de vragen en noden van mensen is noodzakelijk om aan zinvolle levens- en stervensbegeleiding te doen.

Wevertrekken van ieders eigen visie op lijden en dood, eigen verlieservaringen en eigen rouwverwerking. Dit helpt om in het leven en sterven anderen beter nabij te zijn. Dit is een interactieve vorming waarbij een hoge mate van participatie van de deelnemers verlangd wordt en waar er zowel in grotere groep als in drietallen gewerkt wordt.

Sprekers

Dr. Joke Bossers en deskundigen palliatieve zorg Linda Symons en Kristine Jacobs, allen verbonden aan Pallion vzw, verenigen hun kennis om deze opleiding te verzorgen.

 

Klik hier voor flyer

Attestering

aanwezigheidsattest en accreditering is aangevraagd.

Startdatum

25 november 2022

Data

  • Vrijdag 25 november 2022 - van 8u30 tot 16u30
  • Zaterdag 26 november 2022 - van 8u30 tot 12u00

Inschrijving

Online inschrijven via https://www.npzl.be/nl/vorming

Locatie

Park Ven
Kapelstraat 70
3590 Diepenbeek

Kostprijs

140.00€

Prijs inclusief syllabus, lunch en koffie/thee/water/versnapering tijdens de pauzes

Informatie

Kristine Jacobs
kristine.jacobs@pallion.be
011 81 94 74