Avondsymposium: Euthanasie
De plaats van euthanasie in ons palliatief zorglandschap vandaag

Organisatie: Netwerk palliatieve zorg limburg

Doelgroep

Verpleegkundigen, psychologen, artsen, leerkrachten, vrijwilligers, zorgkundigen, kinesisten, apothekers, ... en alle andere geĆÆnteresseerden

Inhoud

Klik HIER voor de flyer van dit symposium. 

Ruim 15 jaar na het invoeren van de euthanasiewetgeving in België, is het nieuws rond dit thema niet weg te denken uit de media. Het is een onderwerp dat intrigeert en regelmatig ook polariseert.

De vele en soms niet-eenduidige info die ons bereikt, brengt echter regelmatig onduidelijkheid en verwarring met zich mee.

Het ingrijpende, onomkeerbare en geladen karakter van euthanasie als levenseindebeslissing, zorgt ervoor dat het net uitermate belangrijk blijft om een genuanceerde kijk op dit onderwerp te werpen.

Dit avondsymposium wil deze bredere visie bieden en dieper ingaan op de verschillende facetten die betrekking hebben op het thema: Hoe is onze euthanasiewet ontstaan en hoe verhoudt ze zich tot de wetgeving in andere landen? Waar plaatsen we euthanasie naast de andere levenseindebeslissingen? Wat kan en wat kan niet in de huidige wetgeving? Hoe gaan we zorgvuldig om met een vraag naar euthanasie?

 

Attestering

Aanwezigheidsattest en accreditering voor artsen

Startdatum

22 november 2018

Data

22 november van 20.00 tot 22.00

Inschrijving

Online inschrijven

Locatie

Ziekenhuis Maas en Kempen 
Diestersteenweg 425.3680 Maaseik

Kostprijs

20 euro

Informatie

liesbet.muermans@npzl.be

tel: 011/81 94 72

Samenwerking

met de steun van: 

Terug naar overzicht

Inschrijven via de website is niet meer mogelijk. Neem telefonisch contact op voor meer info.