Symposium: Palliatieve zorg en Dementie

Organisatie: Netwerk Palliatieve Zorg Limburg

Doelgroep

Artsen, verpleegkundigen, psychologen, zorgkundigen, vrijwilligers, ergotherapeuten, kinesisten, beleidsmedewerkers en andere hulpverleners die werkzaam in diverse werksettings.

Inhoud

Dementie is een ziekte. Experten voorspellen dat het aantal mensen met dementie ten gevolge van de vergrijzing tegen 2060 verdubbeld zal zijn. Genezing is nog steeds niet mogelijk. Gemiddeld leven mensen 8 jaar met deze ziekte.

Het aantal klachten en de ernst ervan neemt toe tijdens het ziekteverloop. Aangepaste benadering van mensen met dementie en ondersteuning van de mantelzorgers dringt zich op. Naarmate de ziekte vordert richt de behandeling zich op symptoomcontrole en comfortzorg. De focus ligt daarbij op de levenskwaliteit van de patiënt en zijn omgeving. De palliatieve zorgsector en de expertisecentra dementie verbinden daarbij hun deskundigheid in de zorg rond de persoon met dementie.

Het specifieke karakter van deze ziekte en de toenemende wilsonbekwaamheid tijdens het ziekteverloop stelt de palliatieve zorgsector voor nieuwe uitdagingen.

Tijdens deze studiedag bespreken we vaak voorkomende problemen tijdens het palliatieve zorgproces van mensen met dementie. Het belang van vroegtijdige zorgplanning wordt daardoor duidelijk. (Levens)verhalen van mensen vormen de rode draad door deze dag. De Betties zorgen voor muzikale intermezzo's.

Voor het volledige programma klik hier

Attestering

Aanwezigheidsattest. Voor artsen is accreditering aangevraagd.

Startdatum

15 november 2018

Data

Donderdag 15 november 2018

van 08u30-16u00

Inschrijving

Online inschrijven voor 01/11/2018

Locatie

Alden Biesen - zaal De rijschool

Kasteelstraat 6 - 3740 Bilzen

Omleiding tijdens wegenwerken: klik hier 

Kostprijs

95 € inclusief luch en syllabus

Informatie

Liesbet Muermans - Heidi Jans

011 81 94 72

liesbet.muermans@npzl.be

heidi.jans@npzl.be

Samenwerking

Expertisecentrum dementie Contact

Met steun van Kom op tegen Kanker

Terug naar overzicht

Inschrijven via de website is niet meer mogelijk. Neem telefonisch contact op voor meer info.